Call Us Today - 0033 4 93 73 60 37

Haut de Cagnes

Haut de Cagnes er en liten landsby med ekte middelalder-atmosfære, med trange smug, gamle stenhus, bymur og ikke minst Place de Chateau Chateau som er omgitt av restauranter.

Restaurantene i landsbyen er i alle prisklasser, fra enkle pizza-steder til Josy Jo og Le Cagnard som i mange år har hatt hver sin stjerne i Michelin-guiden. Haut de Cagnes er ‘gamlebyen’ I Cagnes sur Mer som strekker seg helt ned til vannkanten, og ligger på en høyde, med fantastisk utsikt fra Nice til Antibes når solen skinner.

Det opprinnelige Grimaldi slottet ligger godt beskyttet av bymurene men med et godt øye til Cote d’Azur landskapet inkludert alpene og Middelhavet. Kjente kunstnere som har bodd I byen er Renoir, Modligiani, Soutine, Yves Klein Brigitte Bardot og Jean Cocteau.

Slottet / Borgen

Ble bygget rundt 1300 av Reinier Grimaldi, baronen av  Cagnes og Admiral av Frankrike, her skulle han holde øye med og forsvare den vakre kyststripen fra potensielle fiender. Rundt 1620 ble dette et ‘stately home’  og ble renovert rundt 1873 hvoretter det skiftet eier flere ganger før det ble kjøpt av byen i 1937 og  gjort om til museum i 1946. I dag huser det Solidor stiftelsen og det moderne museet.

 

Die Altstadt – Haut de Cagnes

Er du på jakt etter autentisitet på Côte d’Azur, er middelalder- og festningsbyen Haut de Cagnes en helt særegen opplevelse, og en veldig kontrast til noen av kystens mer glamorøse “show off” byer.

Her tilpasser man seg til et annet tempo og et helt annet ferieliv, med nye tilegnede vaner. I de enveiskjørte gatene og i de gamle steinhusene, lever folk sitt daglige liv. Barna går på skolen og ung som gammel spiller boule oppe på plassen. Masseturismen synes veldig langt unna….
Likevel er det korte avstander til alt. I landsbyen finnes det 10-15 restauranter, barer, 2 hotell og en pub. Ned til Cagnes sur Mer, går en liten gratisbuss (noen få minutter ned bakken) finnes et provencalsk marked med alt tenkelig av frukt, grønt, kjøtt, fisk, oljer, krydder, oster, blomster og vin. Her finnes ellers alle typer boulangerier, patisserier, charcuterier og vinutsalg, samt supermarked, post og bank.

Via et nettverk av busser når man lett steder som Nice, Antibes, Cannes, Vence, St.Paul og Grasse. Toget går langs hele kysten mellom Spania og Italia.