Call Us Today - 0033 4 93 73 60 37

Inside informasjon

Nedenfor ser du utdrag av Haut de Cagnes informasjon du kanskje kan være nyttig hvis du planlegger å besøke landsbyen Haut de Cagnes og er interessert i kulturelle begivenheter, som musikk, få barn, leter etter måter å de-stresse eller ønsker å ta en dagstur til en naboby.

Chateau Grimaldi Museum

Besøk slottet, og nyt Oliven tre museet og samlingen av Suzy Solidor portrettene. Det holdes regelmessig utstillinger med moderne og samtidskunst.

Hours: usually closed Tues, Christmas & New Year’s Day – 10h-13h and 14h-18h summer
Price: around 4€, free for under 26 years

Musée de Bijou Contemporain

Opprinnelig en cabaret cafe startet av den kjente sangerinnen Suzy Solidor i 1960. Nå et galleri for smykkekunst med jevnlige utstillinger. Var med om å vinne ’City of Arts and Crafts award’ for Cagnes sur Mer.

Place du Chateau – +33 (0)4 93 73 14 42.

Hours: Tues-Sun 14h-18h Summer – free entry

La Maison des Artistes

Utstillinger med samtidige malere og billedhoggere.

Place du Chateau – mdacagnes@yahoo.fr .

Hours : usually Wed-Sun 10h-12h, 14h-17h – free entry

St Pierre and St Paul Church

Opprinnelig middelalder kirke, restaurert i 17 og 18 århundre og nå i 2017.

Place Grimaldi and Place L’Eglise.

Hours : 10h-18h summer – free entry

Notre Dame de Protection

Bygget i 14de århundre utenfor bymurene og virket som ly for pilegrimer. I 1930 ble de nydelige freskene fra 1530 gjenoppdaget under lag på lag med puss.

Junction of montee du Chateau and rue Hippolyte Guis.

Hours : 12h-18h – Apr-Sept – free entry

Children’s Playground

Trygg og moderne lekeplass med port. Stengt om natten. Holder barna i gang mens foreldre kan rusle på slottsplassen, drikke et glass rose eller coca cola, eller spille boule for de som tør det.

Massage

Ta kontakt for mer informasjon. Osteopat også tilgjengelig.

Music and Jazz

Gratis konserter med ulike band finner sted oppe på plassen fredager kl 21 gjennom hele sommeren. Stoler blir satt ut til alle.

Guided Tours

+/- € 3 – Møte på Turistkontoret i Place de Docteur Maurel – kun fransk.

Gratis (juli og august) – kun fransk. Besøk landsbyen om natten ved stearinlys hver fredag, start kl 22 på foran turistkontoret.

+/- € 3 – torsdag kl 10 på fransk skoleferie (unntatt sommer) og klokka 18 i juli og august (teater tur) – kun fransk. Startet fra Turistkontoret, oppdaget 12 malerier gjengitt i hele landsbyen, som ligger på det nøyaktige stedet der Renoir, Soutine, Derain, etc. plassert seg selv når de lager sine mesterverk.

+/- 3€ (+ 4 € museumsavgift) ons, lør og sø 10.00-12.00 og 14.00-17.00 (18h fra mai til oktober) +33 (0) 4 92 02 47 30. en times tur tilgjengelig på fransk og engelsk, møtes guiden på slottet inngangen.

Turistkontoret

 

Place du Docteur Maurel ved siden av slottet og i nærheten av gratis bussholdeplass (nr. 44) – for all informasjon om Haut de Cagnes (04 92 02 85 05). Åpent fra juli og august 14-18 – se turistkontoret i byen nedenfor (6, boulevard Maréchal Juin – 06800 Cagnes-sur-Mer) resten av året.

Steder å besøke

 

Nice

Gamlebyen med sitt brocante marked hver mandag. Samtidskunstmuseet, Chagall museet, Matisse Museet, diverse kirker og kapell samt katedral.

 

Antibes

Gamlebyen ved havnen, Picasso museet, Cap d’Antibes kyststien, Juans Les Pins.

 

St Paul de Vence

Middel alder by, ikke ulik Haut de Cagnes, velstående nabolag, mange gallerier og butikker. Foundation Maeght. Colombe d`Or som et vakkert og typisk provencalsk gjestehus ved den store boule-plassen. Og visste man ikke bedre, kunne en komme til å gå glipp av en av kunst- og underholdningsverdenens store mysterier. Historisk restaurant fylt med original kunst av de store. Dyrt, men vel verd det for det historiske suset og buzzet.

 

Cannes

Design/er forretninger, croisetten, Le Suquet, båttur til Les Iles de Lerins.

 

Grasse

Parfyme hovedstaden med Fragonard, Galimard og Molinard 

 

Mougins

Gamle delen er svært sjarmerende og med flerfoldig hyggelige små restauranter med pyntet mat.

 

Monaco

Monaco Grand Prix Formel 1 løp, Monte Carlo Casino, fyrstefamiliens palass, gamlebyen, havnen og Akvariet i en flott gammel bygning.

 

St. Tropez

Boutiquer, uteliv, fantastiske strender, bra for å titte på kjendiser og andre personligheter, mye bling..

 

Grimaud

Brocante, Det holdes hver søndag formiddag på en nedlagt olivenfarm like ved Grimaud. Her gjelder det å være tidlig ute, både med tanke på å få med seg go`bitene og ikke minst varmen.

 

Italia

Under en times tog eller kjøretur.

 

Ski anlegget Auron og Isola 2000

Ligger omtrent en og en halv time unna. Buss fra Nice Cote d’Azur for €1.50.